top of page
Acupuntura

Acupuntura

L'acupuntura és una de les més reconegudes Teràpies Naturals que existeixen. Mitjançant la inserció d'agulles en determinats punts de l'organisme, l'acupuntura ajuda en la recuperació de problemes de salud de tot tipus, bé siguin d'origen traumátic, orgànic, energètic, emocional, etc...

L'acupuntura idenifica el cos humà com un tot complert en que totes les esfères de l'èsser convergeixen, fet que facil·lita el tractament de dolències difícils d'atacar o fins i tot de detectar per la majoria de disciplines medicinals.

 

El centre Karuna Do, és la llar al nostre país del sistema KOSA.

El sistema KOSA

L’origen del modern sistema d’acupuntura K.O.S.A es remunta uns 400 anys enrere. La data exacta és desconeguda. El nostre sistema es fonamenta en els estudis realitzats per l’asceta conegut amb el pseudònim Saahm, del qual es diu que va passar tretze anys reclòs en una cova amb la finalitat de desenvolupar quatre fórmules acupunturals basades en les teories del Yin-Yang i dels Cinc Elements, amb les quals va poder tractar els seus pacients reparant les funcions internes dels òrgans, atacant d’aquesta manera l’arrel de les malalties i aconseguint ajudar a milers de persones que no havien pogut ser tractades amb anterioritat.

 

Finalitzat aquest procés, Saahm va posar en pràctica les seves troballes amb gran èxit, guanyant gran fama i reconeixement en els temps de la Dinastia Coreana Chosun. Desafortunadament, en morir, l’asceta Saahm va ser enterrat amb tots els seus llibres i escrits, perdent-se així la puresa del seu coneixement, si bé una fracció d’aquest perdurar causa de l’existència d’altres grans acupuntors coreans que van aconseguir entendre part dels seus tractaments. No va ser fins la dècada de 1950 quan l’acupuntor coreà Lee Jae Won va aconseguir localitzar la tomba de l’asceta Saahm, va desenterrar els seus escrits i arrel d’aquests va crear l'única escola en què es desenvolupa i s’ensenya encara avui en dia el sistema complet de l’asceta Saahm. El mestre Lee va rebre el pseudònim SohGok.

 

Aquesta escola ha estat continuada pel seu alumne més destacat, Kim Hyung gwan, el qual ha rebut el pseudònim SaahOk, i el qual per distingir aquesta escola de la resta de les que imparteixen Mètodes d’acupuntura basats en parts incompletes d’aquest sistema, ha afegit la paraula "ortodoxa" a la seva descripció, motiu pel qual, avui dia coneixem l’antic sistema de l’asceta Saahm amb la moderna denominació Acupuntura Coreana Ortodoxa de Saahm, o el seu acrònim K.O.S.A.

  • Wix Facebook page
bottom of page